Postrack sluter avtal med E.On Gas

Genom en positioneringstjänst från PosTrack har E.ON Gas förbättrat hanteringen av sina järnvägstransporter. Projektet har fallit så väl ut att tjänsten kommer att ingå i E.ON Gas erbjudande till företagets alla järnvägskunder.

E.ON Gas transporterar årligen cirka 60.000 ton gasol från Karlshamn till sin slutkund i Borlänge via chartrade tåg.

─ Med hjälp av tjänsten från PosTrack har vi fått mycket bättre kontroll över logistiken, säger Christoper Thelin, anläggnings- och logistikchef E.ON Gas. Vår slutkund får information via e-post när vagnarna kommer in på terminalen och kan planera tömningen i god tid. Det  underlättar för alla parter och innebär ett mervärde för våra kunder.

PosTracks tjänst innebär att godsvagnarna förses med pTags, spårbar gps-utrustning i litet format som kombineras med en webbtjänst. Den infördes till att börja med för en specifik kund men har fungerat så bra att den kommer att erbjudas till alla E.ON Gas kunder.

─ Vi uppskattar verkligen webbtjänsten som visar exakt var vagnarna befinner sig, hur och när de rör sig, beräknad ankomst samt eventuella avvikelser på grund av störningar på järnvägsnätet t ex, säger Christopher Thelin. Det är också viktigt ur säkerhetssynpunkt, skulle någon incident inträffa så sker kommunikationen snabbt och effektivt.

─ Vi ser fram emot fortsatt samarbete med E.ON Gas. Liksom många andra logistikföretag har de insett fördelarna med digitala verktyg för ökad kontroll av sina tillgångar, säger Håkan Andersson, VD och försäljningsansvarig på PosTrack.

Avtalet mellan PosTrack och E.ON Gas löper på fem år.

Om PosTrack
PosTrack grundades 2008. Affärsidén är att hjälpa företag både i Sverige och internationellt att hålla reda på sina tillgångar, oavsett om det handlar om trailers, hyresmaskiner, containers, järnvägsvagnar eller annan utrustning. År 2012 lanserades en positioneringstjänst för strömlösa föremål som består av en webbtjänst samt spårutrustningen pTag. Denna monteras på det föremål som ska kunna spåras. Förutom rörelsesensor innehåller pTag även GPS-mottagare, GSM-sändare och flera lösningar som gör att den har en livslängd på upp till tio år utan batteribyte. Produkten väger ca 1 kg, är stryktålig, vattentät, väderbeständig och saknar helt kablar. PosTracks målsättning är att arbeta för en förbättrad miljö. För mer information vänligen besök www.postrack.se 

Pressmeddelande i PDF-format

BILDER:
För bild vänligen besök:
http://news.cision.com/se/postrack

För mer information vänligen kontakta:
Håkan Andersson
Försäljningsansvarig PosTrack

Telefon: +46 70 635 18 75
E-post: hakan.andersson@postrack.se
www.postrack.se