NTEX köper GPS:er till 650 trailers från PosTrack

Nu investerar transport och speditionsföretaget NTEX i PosTracks positioneringstjänst och GPS-sändare, som snart sitter i de 650 trailers som går i bolagets trafik.

92bc9ac39b76b8f9_org
89bd4cbcc0bee5ff_org

– Det här kommer att vara till stor hjälp för trafikledningen och speditörerna och i slutändan även våra kunder, säger Thomas Ström, VD NTEX Med PosTracks tjänst får vi hundraprocentig koll på var våra trailers befinner sig i Europa. Det resulterar i fler resor per trailer och att färre blir ståendeVi blir också effektivare genom att fler inom företaget snabbt får en ögonblicksbild av läget och att mängden telefonsamtal till chaufförerna minskar.

–Vi testade flera olika positioneringstjänster men valet föll på PosTrack eftersom de bäst uppfyllde våra krav på funktionalitet, gränssnitt, pris och enkelhet.

PosTracks positioneringstjänst är utformad för strömlösa föremål som godsvagnar, containers, uthyrningsmaskiner och trailers. Dessa förses med pTags, spårbar utrustning i litet format med mycket lång batteritid. En webbtjänst visar sedan nyttjandegraden och exakt var enheterna befinner sig, hur och när de rör sig, beräknad ankomst samt eventuella avvikelser från den planerade färden vilket möjliggör bättre leveransinformation.

– Allt fler företag inom transport och logistik behöver digitala verktyg för kontroll av sina tillgångar och ökad kostnadseffektivitet. Vi välkomnar det nya samarbetet med NTEX och vet att tjänsten kommer att vara ett viktigt verktyg i deras omfattande svenska och internationella verksamhet, säger Håkan Andersson, försäljningsansvarig på PosTrack.

b21ed4e78999cab6_org

För mer information vänligen kontakta

Thomas Ström 
VD NTEX
Telefon :  031-727 85 01
E-post: thomas.strom@ntex.se 

Håkan Andersson 
Försäljningsansvarig PosTrack
+4676351875
E-post:  hakan.andersson@postrack.se

Om NTEX 
NTEX är ett transport- och logistikföretag med 250 anställda och en omsättning på 1 miljard SEK. NTEX har huvudkontor i Göteborg, samt kontor i Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Polen, Estland, Lettland och Litauen. Det finns även agenter i ett antal europeiska länder. För mer information, vänligen besök www.ntex.se

Om PosTrack 
PosTrack grundades 2008. Affärsidén är att hjälpa företag både i Sverige och internationellt att hålla reda på sina tillgångar, oavsett om det handlar om trailers, hyresmaskiner, containers, järnvägsvagnar eller annan utrustning. År 2012 lanserades en positioneringstjänst för strömlösa föremål som består av en webbtjänst samt spårutrustningen pTag. Denna monteras på det föremål som ska kunna spåras. Förutom rörelsesensor innehåller pTag även GPS-mottagare, GSM-sändare och flera lösningar som gör att den har en livslängd på upp till tio år utan batteribyte. Produkten väger ca 1 kg, är stryktålig, vattentät, väderbeständig och saknar helt kablar. PosTracks målsättning är att arbeta för en förbättrad miljö. För mer information vänligen besök www.postrack.se

PDF av pressmeddelandet

Ladda ner pressmeddelandet i PDF-format